Wzbogaca mikroflorę jelitową nawet do 7 dni po jego stosowaniu*
Dicoflor® Forte

Dicoflor® Forte
Dicoflor® Forte to preparat osłonowy, który zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) o udowodnionym w licznych badaniach klinicznych bezpieczeństwie stosowania.
Suplement diety występuje w opakowaniach zawierających 10 lub 20 kapsułek, dzięki czemu z łatwością można dostosować wielkość opakowania do swoich potrzeb.
Dicoflor® Forte nie wymaga przechowywania w lodówce.
Dicoflor® Forte w kapsułkach – skład
Każda kapsułka Dicoflor® Forte zawiera 6 miliardów żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). Składniki używane do ich produkcji są wolne od glutenu i laktozy.
| Składnik | Zawartość w 1 kapsułce | Zawartość w 2 kapsułkach | 
| Lactobacillus rhamnosus GG | 6 x 109 CFU* | 12 x 109 CFU* | 
*CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii
Składniki produktu są wolne od glutenu i laktozy.
Dicoflor® Forte w kapsułkach – zastosowanie
Dicoflor® Forte przeznaczony jest do stosowania u dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia, w celu uzupełnienia diety w bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG stanowiące składnik prawidłowej mikroflory jelitowej.
Stosowanie produktu można rozważyć np.:
- w trakcie i po antybiotykoterapii;
 - w okresie jesienno-zimowym;
 - w podróżach ze zmianą strefy klimatycznej.
 
Dicoflor® Forte w kapsułkach – zalecane spożycie
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1–2 kapsułki.
 
Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Dicoflor® Forte zaleca się stosować w trakcie posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. 
Referencje
- Satisfaction reported during a survey performed on 1161 volunteers. Taban J. Soigner le patient colopathe, La revue Pharma. 2015 October, 125:44
 
Często zadawane pytania - FAQ
 
*Dicoflor® zawiera szczep bakterii Lactobacillus GG, który ma zdolność do kolonizowania przewodu pokarmowego człowieka do 7 dni po jego przyjmowaniu (żródło: Goldin BR et al. Survival of Lactobacillus Species (Strain GG) in Human Gastrointestinal Tract. Digestive Diseases and Sciences, Vol. 37, No. 1 (January 1992), pp. 121-128)